اجتماعی

دانش‌آموزان بهترین سفیران آب هستند

دانش‌آموزان بهترین سفیران آب هستند

با توجه به ضرورت اجرای طرحهای فرهنگی سازی و آموزشهای پایه در زمینه حفاظت از منابع آب کشور که از ملزومات مدیریت تقاضا در بخش آب کشور است و پیرو موافقت معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ، ضمن تأکید بر تکلیف مجمعی بودن طرح دانش آموزی نجات آب (داناب) شرکت آب منطقه ای البرزبا ابلاغ دستور العمل اجرای طرح توسط شرکت مدیریت منابع آب ایران و تنها چند ماه پس از تشکیل آن را  از اولویت های خود در استان تازه تشکیل یافته البرز قرار داد .

باتوجه هجوم جمعیت به این استان مخصوصاً شهر کرج شرایط خاصی را برای استان همجوار پایتخت بوجود آورده است.

آب منطقه ای البرز با نگاهی جامع و مطالعه ای کامل و سرلوحه قرار دادن طرح ها و برنامه های وزارت نیرو طرح ملی دانش آموزی نجات آب را بعنوان یکی از سرفصل های اصلی خود قرار داده است و با کمک دانش آموزان فرهنگسازی اصلاح الگوی مصرف آب و همچنین حفظ و حراست از منابع آبی را با روشی نو به مدارس برده است.

آب منطقه ای اهداف خود را که همانا اصلاح الگوی مصرف ، شناخت منابع آبی و حفظ و حراست از منابع آبی می باشد را  به خانواده ها رسانیده و طرح داناب با انعقاد تفاهم نامه ای با اداره کل آموزش و پرورش استان البرز در سال 92 آغاز و در دو مرحله  با جامعه هدفی12000نفری کار خود را آغاز نموده است.

این طرح با مطالعات صورت پذیرفته درآغاز سال تحصیلی سال1402 نیز همچون سال های پیشین با عنوان طرح داناب در شهرستان ساوجبلاغ ادامه یافت.

به گزارش خبرنگار روزنامه ایران در البرز ؛ امسال این طرح با همکاری جهاد دانشگاهی ، آموزش و پرورش و آب منطقه ای استان ، در شهرستان ساوجبلاغ در گروه سنی دانش آموزان متوسطه برگزار شد و در این برنامه شاد و مفرح که با حضور دانش آموزان و خانوادهای آن ها و نیز رئیس آموزش و پرورش شهرستان، مدیر دوره متوسطه استان و رئیس جهاد دانشگاهی و مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل آب منطقه ای استان بر گزار شد.

در این مراسم که با برگزاری جشن و شادمانی برای دانش آموزان همراه بود ، رئیس جهاد دانشگاهی استان ضمن تقدیر از دستگاه های یاری رسان در برگزاری این رویداد گفت: متاسفانه میزان مصرف منابع آب‌های تجدیدپذیر در کشور ما به حدود ۸۰ درصد رسیده است که این زنگ خطری جدی به شمار می‌آید.

احمدرضا فیروزی با اشاره به اینکهدانش آموزان بهترین سفیران فرهنگی آب هستند، اظهار کرد: با نهادینه سازی فرهنگ مصرف بهینه آب در بین آینده سازان کشور، شاهد مدیریت بهتر منابع موجود و حفظ این ثروت ارزشمند و خدادادیدر سال‌های آتی خواهیم بود.

وی ضمن تقدیر از همه عوامل اجرای طرح داناب اظهار کرد: امسال اینطرح مقداری دیرتر از زمان پیش بینی شده آغاز و در شرایطبرگزاری امتحانات خرداد ماه اجرایی شد که امیدواریم در سال تحصیلی جدید با برنامه ریزی دقیق‌تر زمان بیشتری برای اجرایاین طرح اختصاص یابد.

وی در ادامه به شاخص‌های جهانی وضعیت آب در دنیا اشاره کرد و افزود: طبق شاخص سازمان ملل اگر میزان مصرف منابع آبیتجدیدپذیر در هر کشور حدود ۴۰ درصد باشد قابل قبول است ولی اگر از این میزان بیشتر باشد، آن کشور دچار بحران آب است.

فیروزی ابراز کرد: طبق گزارش بهمن‌ماه ۱۴۰۰ مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، متاسفانه میزان مصرف منابع آب‌های تجدیدپذیر در کشور ما به حدود ۸۰ درصد رسیده است که این زنگ خطری جدی به شمار می‌آید.

رئیس جهاد دانشگاهی البرز دومین شاخص مطرح جهانی را شاخص فالکن مارک نام برد و گفت: این دانشمند سوئدی بحران آب را بر اساس مقدار سرانه منابع آب تجدیدپذیر سالانه هر کشور قرار داده است؛ به گونه‌ای که اگر میزان سرانه آب بیش از ۱۷۰۰ مترمکعب در سال باشد وضعیت مطلوب است اما اگر این عدد در کشوری از ۱۰۰۰ تا ۱۷۰۰ باشد آن کشور وارد تنش آبی شده است و پایین‌تر از ۱۰۰۰ نیز نشان از بحران دارد.

وی افزود: با وجود این که در ۱۰۰ سال قبل مقدار سرانه منابع آب تجدیدپذیر ما رقمی معادل ۱۳۰۰۰ متر مکعب بوده است اما متاسفانه در حال حاضر این عدد به پایین‌تر از ۱۷۰۰ رسیده است و نشان از وارد شدن کشور ما به وضعیت تنش آبی دارد.

فیروزی ضمن تاکید بر ضرورت مصرف بهینه و مدیریت منابع آب تصریح کرد: در گذشته علی رغم امکانات و منابع محدود، مصرف آب با مدیریتبهتری صورت می‌گرفت و حتی در استان‌هایی مثل یزد که با منابع محدود آبی مواجه بودند هم شرایط کشاورزی با استفاده از احداث قنات فراهم شده بود.

وی افزود: در گذشته وجود آب‌انبارها در مناطقی از کشور که با خشکسالی و کمبود شدید آب مواجه بودند نیز نشان از مدیریت حداقل منابع در دسترس منابع آبی که همان نزولات آسمانی هستند برای مصرف به عنوان آب شرب دارد.
این مسئول ابراز کرد: امیدواریم با همت مسئولان و همکاری مردم بتوانیم از میزان آب موجود به بهینه‌ترین شکل استفاده کنیم

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا