
تهدید خودتحریمی داخلی در صنعت غذای حلال؛ موانعی که پرواز صادرات را میگیرد
محسن امینی در گفتگو با خبرنگار روزنامه تیران در البرز گفت: چرخ توسعه صادرات در صنعت غذای حلال، با قوانین دستوپاگیر گیر کرده و پرواز آن رو به افول است.
محسن امینی، رئیس کمیسیون غذایی اتاق ایران و مدیر عامل هلدینگ میلانا، در حاشیه همایش صنعت غذای حلال در نمایشگاه بینالمللی تهران هشدار داد که مشکلاتی چون آزمایشهای موازی، سختگیریهای مربوط به تایید مدارک در سفارتخانهها و دستورالعملهای مربوط به بازگشت ارز، عرصه را برای شرکتهای صادرکننده دشوار کرده است.
امینی افزود: حضور کالاهای ایرانی در بازارهای هدف را کمرنگ و روند صادرات را با چالش مواجه کرده است.
وی خاطر نشان کرد: بخشنامههای ناگهانی، تغییرات مکرر در قوانین و مقررات، و فضای کسبوکار ناسازگار، برنامهریزی بلندمدت برای توسعه صادرات را به خطر انداخته است.
امینی در در پاسخ به مشکلات نبود شرکت توسعه صادرات در البرز گفت :در استان البرز، نبود نهادهای توسعه صادرات و پایانه صادراتی، مشکلات جدی را رقم زده است.
و در این خصوص پیشنهاد می شود که تولید کنندگان صادرات محور، بهصورت شرکتهای سهامی عام و از طریق بورس راهاندازی شوند تا تمامی ذینفعان در توسعه صادرات سهیم باشند و از تعطیلی شرکتها بر اثر اختلافات و منافع شخصی جلوگیری شود.
وی در خاتمه افزود: فعالان حوزه بر لزوم اصلاح ساختارهای موجود و حمایت همهجانبه از صادرکنندگان تاکید دارند تا مسیر توسعه اقتصاد کشور هموارتر شود و مانع از خودتحریمیهای داخلی گردد.