تشریح هپاتیت به مناسبت هفته اطلاع رسانی این بیماری
تشریح هپاتیت به مناسبت هفته اطلاع رسانی این بیماری
دکتر محمد علیزاده، متخصص عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز به مناسبت هفته اطلاع رسانی هپاتیت درباره این بیماری گفت : هپاتیت یک بیماری التهابی کبدی است و در یک دوره طولانی بیماران را درگیرکرده و نیاز به مراقبت های بهداشتی درمانی پیوسته دارد. ماهیت بیماری نوعی است که اغلب بیماران در یک دوره طولانی تحت مراقبت و درمان قرار گیرند.
وی افزود: عفونت های ویروسی کبد که در قالب هپاتیت طبقه بندی می شوند، شامل هپاتیت D.E ،C ،B ،A هستند که عامل هر هپاتیت ویروسی یک ویروس متفاوت است.
این متخصص عفونی در مورد هپاتیت نوع C گفت : راه های انتقال این نوع از طریق خون و فرآورده های خونی ، سرنگ آلوده،> مادر به جنین ، تماس جنسی (داشتن شریک جنسی متعدد) از طریق شیرمادر، غذا یا آب آلوده می باشد و از طریق تماس هایی مثل دست دادن، بوسیدن و استفاده از نوشیدنی های مشترک با فرد آلوده منتقل نمی شود.
وی تاکید کرد: درحال حاضر واکسنی برای هپاتیت c وجود ندارد
دکتر علیزاده در مورد هپاتیت نوع B گفت : این نوع از طریق >تماس جنسی محافظت نشده ، تزریق با سوزن مشترک ، زخمی شدن با سوزن آلوده به ویروس، خالکوبی یا سوراخ کردن بدن با تجهیزات آلوده ،تزریق خون آلوده ،انتقال از مادر به نوزاد، دوران بارداری یا هنگام زایمان انتقال می یابد.
وی در مورد علائم شایع هپاتیت نوع B گفت:: درد عضلات یا مفاصل، کاهش اشتها ، تب خفیف ، اسهال، خارش پوست، زردی مشکلات گوارشی، ادرار تیره و قهوه ای رنگ از علائم این نوع هپاتیت هستند
این متخصص عفونی تاکید کرد : بهترین راه جلوگیری از انتقال هپاتیت نوع B تزریق واکسن است.
دکتر علیزاده در مورد هپاتیت نوع A و E گفت : هپاتیت A و Eهر دو از طریق روده ای یا مدفوعی و دهانی منتقل می شود که معمولا در افراد مشکلی ایجاد نمی کند و خودبخود با مصرف آب و مایعات بهبود می یابد.
وی در پایان توصیه کرد: بیماران با علائم بالینی هپاتیت مثل درد شکم، زردی، تهوع و استفراغ، کاهش اشتها و درد عضلانی برای بررسی بیشتر و درمان به موقع به پزشک مراجعه کنند.