اجتماعیقضایی

استقلال کانون وکلا رنگ و بوی قانونی خود را از دست می دهد

استقلال کانون وکلا رنگ و بوی قانونی خود را از دست می دهد

علی اسداله پور در نشست مطبوعاتی دوم اسفند که به مناسبت هفته استقلال کانون وکلا برگزار شد با اشاره به اینکه بیش از ۷۲ سال از استقلال کانون وکلای ایران می‌گذرد، اظهار کرد: بدون شک یکی از ارکان دادرسی عادلانه وکیل مستقل است و استقلال کانون وکلا گامی برای تحقق عدالت به عنوان یکی از ارکان اصلی دین مبین اسلام محسوب می‌شود.

رئیس کانون وکلای استان البرز گفت: در چند سال گذشته شاهد تصویب طرح‌هایی بودیم که باعث تضعیف نهاد کانون وکلا شده است که یکی از آن‌ها اجرای قانون تسهیل بود که به واسطه آن تعداد وکلا طی دو سال گذشته افزایش بی‌سابقه پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه وکلا تنها رکن دادرسی هستند که امکان دفاع از طرفی از پرونده را دارند، توضیح داد: در جریان دادرسی چه قاضی و چه ضابط قضایی و… باید بی‌طرف باشند و تنها وکلا هستند که می‌توانند از یک طرف پرونده، حتی اگر مجرم شناخته شده باشد، دفاع کنند.
رئیس کانون وکلای استان البرز تصریح کرد: سال ۱۴۰۰ حدود ۳۲۴ نفر در البرز در آزمون وکالت قبول شدند که این تعداد در سال ۱۴۰۲ به ۶۷۲ نفر افزایش پیدا کرده است.
او ادامه داد: تا سال ۹۹ در مجموع دو هزارو ۱۴۴ وکیل پایه یک در البرز فعالیت داشتند که پس از اجرای قانون تسهیل حدود هزار نفر به آنها اضافه شده است.
او تصریح کرد: در حال حاضر برای آموزش این وکلا با مشکلاتی چون تامین فضای آموزشی مواجه هستیم و حتی ارجاع این کارآموزان به شعبات دادرسی با توجه به تعداد بالایی که دارند، باعث ایجاد اختلال در روند کاری آنها شده است.
رئیس کانون وکلای استان البرز گفت: قطعا با افزایش بی رویه تعداد وکلا در آینده شاهد مشکلاتی چون معضل وکلای بیکار خواهیم بود.
اسدالله‌پور با اشاره به اینکه خطر لیسانس حقوق بیکار بسیار بیشتر از وکیل بیکار است و به این مساله باید با حساسیت بیشتری توجه کرد، گفت: مشکل بیکاری وکلا باید جدی گرفته شود.
این مسئول در ادامه با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته پروانه ۹ وکیل در البرز تعلیق شده، افزود: علاوه بر این، پروانه دو وکیل هم ابطال دائم شده است.
او با بیان اینکه در حال حاضر ۳۵ درصد پرونده‌های در حال بررسی در محاکم قضایی البرز وکیل دارند، توضیح داد: این تصور که در ایران تعداد وکلا در مقایسه با جمعیت کم است درست نیست و میانگین تعداد وکیل در کشور ما از بسیاری کشورهای پیشرفته هم بیشتر است.
وی ابراز کرد: برای استفاده از دانش و تخصص وکلا در پرونده‌ها در مرحله اول باید فرهنگسازی مناسب صورت بگیرد تا مردم در دعاوی خود استفاده از وکیل را امری ضروری تلقی کنند.
وی در پاسخ به اینکه «سی ام اس» کارآموزان ۱۴۰۱ چه زمانی فعال می‌شود، گفت: با برنامه‌ریزی صورت گرفته فرودین ماه سال آینده، «سی ام اس» این کارآموزان فعال خواهد شد.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: طی یک سال گذشته ۵۰ هزار خدمات مشاوره قضایی به صورت رایگان‌ به شهروندان ارائه و همچنین طی این مدت حدود یک هزار پرونده وکالت معاضدتی و تسخیری بررسی شده است.
رئیس کانون وکلای البرز گفت: اکنون افراد نیازمند به وکیل که زیر پوشش بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره) و بنیاد شهید هستند، می‌توانند بر اساس تفاهم نامه از خدمات مشاوره‌ای و وکیل رایگان استفاده کنند.
رییس کانون وکلا استان البرز از تعلیق پروانه فعالیت هشت وکیل در این استان طی ٢ سال اخیر خبر داد”علی اسداله پور ” عصر چهارشنبه درجمع خبرنگاران اظهار کرد: از مجموع این تعلیقی ها ٢ پروانه مربوط به سال گذشته و ٦ پروانه مربوط به سال جاری است.
وی اضافه کرد: این تعلیقی ها به دلیل تعداد زیاد شاکی، قبل از ارجاع پرونده تخلف به دادگاه و صدور حکم انجام شده است و همچنین طی این مدت پروانه ٢ وکیل متخلف باطل شده است.
اسدالله پور خاطر نشان کرد: طی یک سال گذشته ۵۰ هزار خدمات مشاوره قضایی به صورت رایگان‌ به شهروندان ارائه و همچنین طی این مدت حدود یک هزار پرونده وکالت معاضدتی و تسخیری بررسی شده است.
رییس کانون وکلای البرز گفت: اکنون افراد نیازمند به وکیل که زیرپوشش بهزیستی ، کمیته امداد امام خمینی (ره) و بنیاد شهید هستند، می توانند بر اساس تفاهم نامه از خدمات مشاوره ای و وکیل رایگان استفاده کنند.
اسداله پور یادآور شد: اکنون بیش ۳۰۰ نفر در کمیسیون های کانون وکلا و بیش از ٢ هزار وکیل پایه یک در این استان فعال و بیش از سه هزار وکیل عضو کانون وکلای این استان هستند.
رییس کمیسیون‌ معاضدت کانون وکلا استان البرز نیز دراین جلسه گفت: اداره معاضدت تنها رکنی است که کانون وکلا را به عموم‌جامعه و شهروندان‌ ارتباط می دهد و روزانه به طور متوسط ١٠٠ وکیل، خدمات معاضدتی به شهروندان ارایه می‌دهند
سعید اکبر زاده اظهار کرد: اتاق معاضدت کانون وکلا ارتباط خوبی با شهروندان در زمینه ارائه خدمات دارد، اما در بخش هایی استقلال کانون وکلا مورد هجمه قرار می گیرد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا