تکنولوژی

گامی بلند در مسیر توسعه پایدار کشاورزی و دامپزشکی کشور

گامی بلند در مسیر توسعه پایدار کشاورزی و دامپزشکی کشور

همزمان با دهه مبارک فجر، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی میزبان افتتاح دو زیرساخت راهبردی و فناورانه  بود که در راستای تحقق اهداف کلان کشور در امنیت غذایی، سلامت دام و توسعه پایدار کشاورزی نقشی کلیدی ایفا می‌کنند.

دکتر گل محمدی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس  سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی  در حاشیه مراسم این افتتاح گفت:  یکی از وظایف سازمان تحقیقات آموزش ترویج کشاورزی و مرجعیت علمی و  پژوهشی است و پژو هشگاه بیو تکنولوژی  به عنوان پژوهشگاه فناور محور که شعار اصلی سازمان تات نیز هست  فناورانه برای تامین غذای پایدار کشور فعالیت می کند.

رئیس سازمان تات افزود: چندین آزمایشگاه مرجع در این مجموعه مستق است که امروز دو آزمایشگاه جدید افتتاح شد در حال حاضر در کشور آزمایشگاه با اصالت و عاری از بیماری نارستان ها رو نداشته ایم و برای  نخستین بار در کشور این آزمایشگاه راه اندازی با تلاش همکاران پژوهشگاه بیوتکنولوژی و ظرف پنج سال آینده راه اندازی می شود.

وی ادامه داد:  ارزش افزوده ای که توسط این آزمایشگاه ها ایجاد می شود،  که در عملکرد محصولات باغبانیو با اصالت ژنتیکی و خلوص لازم محیا می شود  حدود دو و نیم میلیارد دلار صرفه جویی ارزی است که در تولید محصولات کشاورزی انجام شده است.

گل محمدی یادآور شد:  در بخش دام پزشکی هم آزمایشگاه رفرانس جدید با ردیابی محصولات ترا ریخته افتتاح شده است که در بحث خوراک دامی و برای کیفیت سنجی و وجود آنزیم های مختلف در  ترکیبات خوراک دامی موثر خواهد بود که تا کنون در کشور نظیر آن را نداشته ایم.

وی در خاتمه گفت: این آزمایشگاه با همکاری بخش خصوصی و معاونت باغبانی و همه بخش ها هدف  راه اندازی شد که می تواند کیفیت و میزان آنزیم های مورد نیاز خوراک دام وطیور را محاسبه و سنجش نماید و این خود تحولی بزرگ در صنایع غذایی کشور خواهد بود.

دکتر  محمدمهدی برومندی  معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی نیز در ین آیین گفت:  بخشی کشاورزی بسیار بسیار مهم هست و مسئولیت امنیت غذایی کشور بر عهده وزارتخانه کشاورزی است  و خوشحالم عرض کنم با تلاش های علمی و خوبی  در بخش کشاورزی توسط بهره برداران  صورت می گیرد

برومندی افزود: به تایید بسیاری از دستگاه های ذی ربط اقتصادی آن چه که باعث وضعیت بهتره تراز تجاری شده نظارت بخش کشاورزی و صادرات بخش کشاورزی کشور است، لازم بذکر است  تا پایان ده ماههسال جاری  تنها در یک محصول پسته بیش از یک میلیارد سیصد میلیون دلار صادرات  داشته ایم.

وی اظهار داشت:  در این سال های سخت تحریم تلاش های بسیار ارزشمند و رو به جلویی انجام شده است و یافته های محققان ما با محققین سایر کشورهای مختلف دنیا تفاوت دارد چون دانشمندان ما در شرایط تحریم تحقیق و پژوهش داشته اند و از امنیت انسانی کشور پاسداریکرده اند ،  لذا بدون نفوذ دانش کشوری که تولید محصولات کشاورزی آن در اوایل انقلاب از بیست و پنج شش میلیون تن در سال به بیش از  از صد و سی میلیون تن در حال حاضر رسیده است  امکان پذیر نمی شد.

وی ادامه داد:  کارهای بسیار خوبی توسط بخش های اجرایی وزارتخانه و تحقیقات در حال انجام است ، همنجا از مدیریت شایسته جناب آقای گل محمدی  سپاس گزارم و باید عرض کنم  بخش باغبانی در بخش کشاورزی حوزه بسیار بسیار مهمی است که تقریبا حدود پنجاه درصد درآمد ارزی بخش کشاورزی متعلق به حوزه باغی و سی و هشت درصد اشتغال بخش کشاورزی کشور متعلق به حوزه باغبانی است .

برومندی افزود:  در یکی دو سال اخیر حوزه  تحقیقات بیو تکنولوژی  و همکارانشان  با هم اندیشی دانشگاه و بخش های خصوصی برای نخستین بار نظام جامعه باغبانی پیاده سازی شد ودر این راستا  دانش در بخش کشاورزی محسوس بود ه است و این طرح  به دولت محترم برای تصویب مراحل قانونی تقدیم شده است.

معون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در خاتمه یادآور شد:  در یکی از بندهای طرح نظام جامع باغبانی ما به دنبال این بوده ایم که تولید نهال را به عنوان مهم ترین نهاده در باغداری معرفی کنیم و من امروز از همه عزیزان تشکر می کنم در این ایام بسیار مبارک در سالم سازی هسته های اولیه نهال سالم تلاش می کنند.

دکتر محسن مردی رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی کشور مستقر در کرج در مراسم افتتاح این پروژه ها گفت:   مسحتضر هستید که مهم ترین عامل در تولید بخش باغبانی نهال  است و اگر ما نهال سالم و اصیل و مناسبی را تامین کنیم می توانیم تا پنجاه درصد افزایش تولید داشته باشیم .

مردی افزود: این عدد زمانی ارزش دارد که بدانیم حدود بیست درصد تولید بخش کشاورزی مربوط به بخش باغبانی است و حدود 37 درصد اشتغال بخش کشاورزی هم  مربوط به بخش باغبانی است که این بخش سالانه بین 2 تا 2و نیم میلیون دلار صادرات را دارد.

وی اظهار داشت:  اگر بتوانیم نهال سالم را وارد بخش تولید کشور کنیم حداقل 35 درصد افزایش تولید را خواهیم داشت و این باعث می شود که حدود 7 میلیارد دلار اثربخشی در بخش باغبانی کشور داشته باشیم.

رئیس پژوهشگاه بیو تکنولوژی کشور گفت:  از مجموع نهادهایی که در کشور تولید می شود حدود 2 درصد نهال گواهی شده است پس بنابراین مرکز ایجاد شده  به صورت ملی وظیفه اش تامین هسته های سالم برای بخش باغبانی است و برای گسترش و افزایش کیفیت در کنار این مرکز ما زنجیره ای از شرکت ها  را ایجاد کرده ایم تا بتوانند دانش فنی که در اختیار ما ست استفاده کرده  و نهال سالم و اصلی برای کشور تامین کنند.

دکتر مردی در خاتمه یاد آور شد:  در این مجموعه پنجاه عضو هیئت علمی مشغول فعالیت هستند که زحمات بیست سال گذشته این عزیزان منجر به دست یابی این دانش فنی شده است که امروز به صورت تجاری در خدمت کشاورزان قرار دارد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا