اجتماعی

آب را جور دیگر باید دید

آب را جور دیگر باید دید

مدیرعامل شرکت آبفا استان البرز با اشاره به کثرت جمعیت و محدودیت منابع آبی استان اعلام کرد: نوع دیگری باید به حوزه آب نگاه کرد.

حمیدرضا نامداری در نشست با خبرنگاران که به مناسبت ۱۳ اسفند روز ملی آب با تاکید براینکه باید در شرایط اقلیمی امروز نگاه متفاوتی به مصرف آب داشته باشیم،افزود: طی یکسال اخیر طرح های جهادی فراوانی برای تامین آب شرب ساکنان البرز اجرا شده است که توسعه و افزایش ظرفیت تصفیه خانه های آب، بازسازی ۱۰۰ کیلومتر شبکه فرسوده آب و احداث خطوط انتقال آب از مهمترین این اقدامات شمار می رود.

وی با یادآوری این نکته که استان البرز در دهه های گذشته یک منطقه باغشهر بوده است، گفت : امروز سیل مهاجرت ها و ساخت و سازها سبب تغییر سیمای این منطقه شده و به تبع آن بالا رفتن مصرف آب شده است.

مدیرعامل آبفا البرز بیان کرد: اکنون در استان البرز بیش از یک میلیون و ۳۲۰ هزار واحد مسکونی تحت پوشش آبفا هستند که با محاسبه میانگین جمعیت، حدود چهار میلیون نفر دراین استان زندگی می کنند؛ استقرار این میزان جمعیت در یک محدوده جغرافیایی کوچک بیش از توان ظرفیت طبیعی منطقه است .

نامداری به برخی پروژه های عمرانی در سال جاری اشاره کرد و گفت : اکنون تصفیه خانه شماره سه کرج با آبدهی۵۷۰ لیتر در ثانیه در دست ساخت و تکمیل است؛ امسال نیز ظرفیت تصفیه خانه شماره ۲ کرج ۲۰ درصد افزایش یافت و تصفیه خانه شماره یک با ظرفیت ۱۶۵ لیتر بر ثانیه اکنون تا ۴۳۰ لیتر بر ثانیه با اصلاحاتی که انجام شده افزایش یافته است .

اتصال نظرآباد و اشتهارد به آب سد طالقان

مدیرعامل آبفا البرز اظهار کرد : امسال مشکل کم آبی شهرستان های نظرآباد، اشتهارد و چهارباغ با احداث تصفیه خانه های جدید برطرف شده است ضمن آنکه شهرهای نظرآباد و اشتهارد به آب سد طالقان متصل شدند؛ با تکمیل تصفیه خانه جدید بسیاری از مشکلات غرب استان البرز به طور کامل بر طرف می شود.

نامداری وجود چاه های غیر مجاز در مزارع کشاورزی و باغ ویلاها را از مشکلات برشمرد و گفت : ۷۰ درصد آب البرز در بخش کشاورزی مصرف می شود ضمن آنکه هدر روی آب در البرز فراوان است که بخشی از آن به کشاورزی و چاه های غیر مجاز برمی گرد.

مدیرعامل آبفا البرز تاکید کرد: جایگزینی آبهای متعارف در آبیاری کشاورزی و بخش صنعت می تواند به رفع مشکل کم آبی استان کمک کند؛ در این بخش نیز آماده همکاری با بخش صنعت و کشاورزی برای تامین آب بازچرخانی شده در استان البرز هستیم.

این مسوول در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه در حوزه فاضلاب پروژه نیمه کاره ۱۴ ساله در البرز داشتیم ، اظهار کرد: این استان در بخش شبکه فاضلاب دارای عقب ماندگی است به طوریکه تنها ۳۵.۲ درصد مناطق شهری استان از این شبکه برخوردار است.

نامداری گفت : با تلاش های صورت گرفته طی ۲ سال اخیر میزان برخورداری کلانشهر کرج از شبکه فاضلاب به ۶۵ درصد رسیده است .

وی بیان کرد: اگر نیروگاه منتظرقائم مستقر در شهرستان فردیس از آب بازچرخانی شده استفاده کند ۱۱ میلیون متر مکعب آب قابل شرب مورد استفاده این نیروگاه به بخش مسکونی و شرب انتقال می یابد.

این مسوول اظهار کرد: امروز شاهد هدر رفت آب به ۲ صورت فرسودگی شبکه وتجهیزات و مصرف بی رویه هستیم که باید این رویه تغییر کند.

تغییر سیستم وسایل سرمایشی یکی دیگر از مواردی بود که مدیرعامل شرکت آبفا البرز به آن اشاره کرد و گفت : فناوری کولرهای آبی مربوط به ۵۰ سال گذشته است که باید این فناوری را تغییر دهیم چرا که بخشی از آب شرب توسط کولرهای آبی به هدر می رود.

وی بیان کرد: سالانه ۳۳۰ میلیون متر مکعب آب در البرز استحصال می شود که هفت درصد آنها به دلیل فرسودگی شبکه ها و مصارف غیر مجاز به هدر می رود.

مدیرعامل شرکت آبفا استان البرز به میزان مصارف بخش های مختلف استان اشاره کرد و ادامه داد: ۷۰ درصد آب البرز توسط بخش کشاورزی ، ۱۲درصد شرب و مابقی توسط بخش صنعت به مصرف می رسد.

نامداری با اشاره به شرایط اقلیمی کشور و البرز گفت : بخش کشاورزی باید به آبیاری نوین روی بیاورد و مقدار زیادی از مصارف آب را بکاهد؛ همچنین بخش صنعت و مردم نیز به الگوهای مصرف توجه کنند چرا که شرایط آبی استان و کشور مناسب نیست.

وی با بیان اینکه این استان تا قبل از روی کار آمدن دولت سیزدهم دارای عقب ماندگی فراوان در بخش زیر ساخت های آبی بود، افزود: در ۲ سال اخیر بخش زیادی از این کمبودها جبران شده و یا طرح ها متعددی برای رفع کاستی ها در دست اقدام است.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا